Chris Bosseloo

31 dronken mensen naar spoed en drone onderschept: politie Aalst kent drukke, maar vlotte carnavalsnacht

Tijdens de eerste dag en nacht van Aalst Carnaval zijn 31 carnavalisten naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze te veel gedronken hadden. Dat zegt de stad Aalst. Er werd ook een drone onderschept. De politie past zo voor de eerst keer de nieuwe maatregel toe die drones moet weren uit de carnavalzone.

In Aalst zijn de eerste dag en nacht van het carnaval zonder grote incidenten verlopen, al hadden de hulpdiensten het wel druk. Zo kwamen er in totaal 31 carnavalisten terecht op de spoedafdeling van een ziekenhuis, 3 daarvan waren minderjarig.

"Als je bekijkt dat er de eerste dag 80.000 mensen zijn langsgekomen, dan is 31 mensen die naar de spoed moeten niet zoveel", zegt de stad Aalst. Hetzelfde geldt voor het aantal bestuurlijke aanhoudingen: zo'n 12 mensen zijn gearresteerd voor openbare dronkenschap. Ook dat zou eerder een laag cijfer zijn.

Chris Bosseloo

"Het was een drukke eerste dag en nacht, maar er waren geen grote incidenten", zegtĀ Lisa Wijnendaele van de politie. "Het was natuurlijk wel de eerste editie met een no-flyzone over de carnavalzone, dus er werd heel specifiek gespeurd naar illegale drones."

Drone onderschept

En de politie heeft ook meteen voor de eerste keer die nieuwe maatregel kunnen toepassen. Zo werd er een drone onderschept die boven de carnavalzone vloog. "De man die de drone bestuurde had geen kwade bedoelingen, maar ons reglement is duidelijk. Woensdagochtend kan hij zijn drone weer ophalen."

Tijdens de carnavalsnacht is er om 2.15 uur 's nachts een auto uitgebrand. De brand ontstond in de Afspanningstraat, net buiten de carnavalzone. Volgens de politie is er geen link met het carnaval. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

Chris Bosseloo

Meest gelezen