Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Testaankoop vraagt opnieuw compensatie voor wie al maanden wacht op afrekening energiecontract

Duizenden consumenten wachten al ettelijke maanden op de eindafrekening van hun energiecontract. Testaankoop wijst erop dat sommige klanten al meer dan twee jaar geen afrekening gezien hebben. De consumentenorganisatie vraagt opnieuw een compensatie “voor iedereen die veel te lang moet wachten op duidelijkheid over zijn energierekening”.

9 reacties

  • Nico Claesen

    2 maanden geleden
    Het moet altijd maar weer nieuw en (zelden) beter. De software werkt dus overduidelijk niet en ook de hardware is verre van goed te noemen. Die dingen gaan maar paar jaar mee. In Nedereland moet men al 2,5 miljoen stuks van de eerste generatie vervangen wegens verouderd. In Belgie zouden de meters dubbel zo duur zijn maar of dat betekend dat onze dubbel zo lang mee gaan valt nog af te wachten. Het enige waar we zeker van zijn is dat wij als consument de rekening krijgen.
  • Gerard Braeckmans

    2 maanden geleden
    Ik woon in een woning van Woonstroom (ex. Volkswoningen) en heb geen rekening meer gekregen van Electrabel sinds 2019. Ze hebben nu een andere boiler gestoken en pas na 1 jaar stond er een teller op. De energiemeter van de vorige jaren zijn ze al meer dan een jaar aan he proberen uitlezen. Door exerne experten. Dat laatste is volgens ex. Volkswoningen waarvan ik geen enkel bewijs zie en er eigenlijk weinig of niets van geloof. Ze vertellen al meer kwakkels dan dat.
  • Rudi Verbeiren

    3 maanden geleden
    1 jaar geen voorschot facturen ontvangen. Geregeld gebeld met Engie. Telkens hetzelfde antwoord dat het niet hun probleem was. Net beslist om over te gaan naar andere energie leverancier en plots krijgen we alle voorschotfacturen en eindfactuur in 1 keer gepresenteerd en te betalen binnen de 2 weken!!! Echte schande. Ze stellen zelf niks voor want het gaat van je rekening met domiciliëring.
  • Stef De Landtsheer

    3 maanden geleden
    Waarom is er eigenlijk een ombudsman energie wanneer de energiemaatschappijen zich kunnen permitteren om tot 2 jaar in gebreke te blijven? Hopelijk zullen de getroffen consumenten even lang wachten om te betalen wanneer ze eindelijk toch hun afrekening krijgen.
  • yvette goris

    3 maanden geleden
    Heb je een analoge meter en je verandert tussentijds van contract dan wordt je factuurprijs berekend volgens gemiddeld verbruik van vorige periodes... niet volgens de meterteller. In wiens voordeel gebeurt dat dan want correct kan dar nooit zijn! Ministers wordt wakker!
  1. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    58

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.