Overvallers richten pistolen op apotheker en klanten: “Hier zullen we nog nachten van wakker liggen”

© ptb

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee mannen bedreigden donderdagavond een apotheker en twee klanten met pistolen. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa. Van de twee mannen is voorlopig nog geen spoor.

Thijs Pattyn

Twee mannen bedreigden donderdagavond apotheker Benedicte Kestelyn en twee klanten in apotheek Kestelyn aan de Capucienenstraat in het centrum van Ieper. “Ze kwamen om 18.25 uur de apotheek binnen met getrokken pistolen”, vertelt Benedicte. “Ze zeiden niets, maar waren heel nerveus en richtten hun wapen richting de kassa. Ze namen al het geld mee, zochten nog even naar een tweede kassa en vluchtten weg via een klein wegje naast de kerk aan de overkant van de straat, waar een auto hen stond op te wachten. De diefstal heeft slechts enkele minuten geduurd. De mannen waren donker gekleed, normaal gebouwd en waren vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar.”

Drugsverslaafden

“De dieven zeiden waarschijnlijk niets om geen accent te verraden”, aldus apotheker Roel Kestelyn (38), zoon van Benedicte. “Hun pistolen leken op die van de politie, maar we zijn natuurlijk niet zeker of het echte wapens waren. Volgens de politie kunnen de verdachten drugverslaafden zijn uit de buurt. Een buurtbewoner had beelden van de dieven via zijn privécamera. De politie is die nu aan het analyseren, want dat is het enige spoor. In de apotheek hangen voorlopig nog geen camera’s, maar maandag komt een vertegenwoordiger langs. Diefstallen hebben we de laatste twintig jaar niet meegemaakt in deze buurt. De klanten en mijn moeder waren sterk onder de indruk en zullen er wel nog enkele nachten van wakker liggen. We mogen er niet te veel over nadenken. Alles is gelukkig goed afgelopen zonder gewonden. De apotheek blijft gewoon open en onze klanten leven sterk mee. Tips zijn welkom bij de politie.”

Het parket gaf de opdracht aan het labo om ter plaatse te gaan. Er werd een buurtonderzoek bevolen en de camerabeelden worden bekeken. De federale gerechtelijke politie (FGP) neemt het onderzoek over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen