© BELGA

Red Lions en Red Panthers starten seizoen na olympische kwalificatie in Argentinië

De nationale hockeymannen en -vrouwen pikken, na succesvolle olympische kwalificatietoernooien, de draad weer op in de Pro League. De Red Lions en Red Panthers starten de competitie zonder vele vaste waarden, waardoor de gebruikelijke bankzitters en youngsters vanaf woensdag in Argentinië de kans krijgen om zich in de kijker te hockeyen.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De bondscoaches van beide teams kondigden eerder al aan dat de meeste titularissen, die afgelopen januari deelnamen aan de olympische kwalificatietoernooien, rust zullen krijgen. Dat betekent dat er mogelijkheden komen voor beloften en andere spelers/speelsters om de T1’s te overtuigen van hun kunnen richting Parijs 2024.

De Belgische hockeymannen (FIH 2) trappen hun campagne af met een duel tegen Argentinië (FIH 7), woensdag om 23 uur (Belgische tijd). De volgende dag staan ze op hetzelfde tijdstip tegenover Duitsland (FIH 4). Het tweede deel van het Argentijnse programma begint op 17 februari, met opnieuw een duel tegen Argentinië en tegen Duitsland op 18 februari (telkens 23 uur). De Belgische hockeyvrouwen (FIH 4) krijgen een identiek programma voorgeschoteld en spelen telkens aansluitend op het mannenduel (2,5 uur later). 

De tussenstanden bij zowel de mannen als vrouwen zijn momenteel in de Pro League volstrekt onleesbaar. Dit omdat België en Duitsland bijvoorbeeld nog geen wedstrijden tellen en alle andere landen wel. Nederland staat in beide klassement bovenaan maar heeft dan ook al acht wedstrijden gespeeld bij de vrouwen en zes bij de mannen. 

Vorig jaar eindigden de Red Lions als derde met 30 punten, achter Nederland (35) en Groot-Brittannië (32). De Red Panthers moesten vrede nemen met de vierde plaats en 30 punten. Nederland (46), Argentinië (32) en Australië (30) vormden in die volgorde de top drie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer