© EPA-EFE

Elise Mertens verslaat Peyton Stearns en ontmoet in tweede ronde Emma Navarro

Elise Mertens (WTA 25) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het WTA1.000-toernooi in de Qatarese hoofdstad Doha.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Mertens versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse Peyton Stearns (WTA 65) in twee sets: 6-2 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 21 minuten. Stearns verloor in de eerste set haar eerste opslag en kwam die achterstand niet meer te boven. De Limburgse snoepte ook in de tweede set meteen twee opslagen van Stearns af en liep uit tot 4-0. De Amerikaanse kwam terug tot 4-3 maar nadien vond Mertens het welletjes en haalde ze de set en wedstrijd binnen.

In de volgende ronde wacht het Amerikaanse zestiende reekshoofd Emma Navarro (WTA 23). Zij versloeg de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 24) in twee sets: 6-3 en 7-5.

De 28-jarige Mertens dubbelt ook in Doha, waar ze een tandem vormt met Hsieh Su-wei. De Limburgse schreef dit jaar het dubbeltoernooi op de Australian Open op haar naam aan de zijde van de Taiwanese en vormt in Qatar het topreekshoofd. Zij zijn vrij in de eerste dubbelronde.

Ook Greet Minnen (WTA 85) is in Doha aan zet. De Kempense plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel en versloeg daarin in de eerste ronde zondag de Duitse Tatjana Maria (WTA 50) in tweemaal 6-1. In de tweede ronde wacht het Tsjechische zesde reekshoofd Marketa Vondrousova (WTA 8), die vrij was in de eerste ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer