© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

17 rijbewijzen ingetrokken bij verkeerscontroles in Beringen, Ham en Tessenderlo

Beringen/Ham/Tessenderlo -

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft de voorbije dagen opnieuw verkeerscontroles gedaan. In totaal werden 17 rijbewijzen ingetrokken. Eén voertuig werd getakeld.

Olivier Simons

In Beringen werd onder meer gecontroleerd in de Everselstraat, Kasteletsingel, Koolmijnlaan en Koerselsesteenweg. In Tessenderlo stond de politie op de H. Hartlaan en Lapseheide. En in Ham waren er controles op Wasseven en de Heppensesteenweg.

90 van de 1.175 gecontroleerde voertuigen reden te snel. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs meteen afgeven. Een van hen reed 127 km/uur op de Kasteletsingel, een andere 117 km/uur op de H. Hartlaan. Op Wasseven werd een hardrijder zelfs betrapt met 135 km/uur. Op alle drie de wegen mag maximaal 70 km/uur gereden worden.

Bij alcoholcontroles werden 13 bestuurders bestuurders betrapt. Ze moesten hun rijbewijs afgeven. Een van hen werd na de intrekking opnieuw achter het stuur betrapt. Dit keer werd het voertuig geïmmobiliseerd. Eén voertuig werd getakeld omdat het niet verzekerd was.

Tijdens de actie werden ruim 20 andere verkeersinbreuken vastgesteld, zoals rijden zonder gordel en rijden met een rijverbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer