Ā©Belga Image

Jongen loopt hersenbloeding op bij wurgspel op school in Deinze

Op een school in Deinze is een minderjarige jongen zwaargewond geraakt bij een wurgspel. Toen hij het bewustzijn verloor, kwam hij hard op zijn achterhoofd terecht. Daarbij liep hij een hersenbloeding op. Zijn vader diende een klacht in bij de politie.

Op vrijdag 26 januari speelden twee minderjarige leerlingen op een school in Deinze een wurgspel. De uitdaging bestond erin om de adem van de andere af te knijpen, tot die afklopt om aan te geven dat het te veel wordt.

Bij dat spel, waar ook andere leerlingen getuige van waren, ging het verkeerd. Toen de ene jongere niet op tijd afklopte en het bewustzijn verloor, schrok de andere deelnemer zo hard dat hij hem losliet. Daarbij kwam het slachtoffer ongelukkig neer op zijn achterhoofd.

Buiten levensgevaar

De leerling werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een hersenbloeding te hebben opgelopen. Hij moest enkele dagen op de afdeling intensieve zorgen verblijven. De jongen is intussen weer thuis, waar hij nog verder moet herstellen.

De uitdaging heeft zich voorgedaan tussen twee klasgenoten van 15 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat het spel zich niet zou afgespeeld hebben naar aanleiding van Ć©Ć©n of andere TikTok-challenge. Er werd namelijk niets gefilmd door de betrokken jongeren.

Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem bevestigt dat de vader van het slachtoffer op 2 februari klacht heeft ingediend. Omdat het om minderjarigen gaat, is het pv doorgestuurd naar het parket en de jeugdrechter. Het is nog niet duidelijk of de zaak een gerechtelijk staartje krijgt.Ā 

Meest gelezen