Fatima, niet de echte naam van de bewoonster, klaagt wantoestanden in haar sociale woning aan. Let op de schimmel op het plafond van de badkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Fatima, niet de echte naam van de bewoonster, klaagt wantoestanden in haar sociale woning aan. Let op de schimmel op het plafond van de badkamer. © Vertommen

Vocht en schimmel teisteren sociale woning van nierpatiënte Fatima (46): “Ja, wij zijn arm... Maar wij zijn toch geen beesten?”

“De emmer is vol.” Fatima*, een 46-jarige moeder van twee, slaat spijkers met koppen over haar situatie in de sociale woonwijk ’s Herenwegveld in Herent. Bovenop een waslijst aan mankementen zette een defect kraantje vorige week beide verdiepingen van haar woning al voor de tweede maal volledig blank. Een aanslag op de gezondheid van de chronische nierpatiënt, die keer op keer bot vangt bij de huurmaatschappij. “Schimmel? Dat is de schuld van de huurder.”

17 reacties

  • Karine Roeland

    3 maanden geleden
    Als huurder moet je ook wel wat voor de woning zorgen. Verwarmen en verluchten , douche poetsen (droog maken) kan kans op schimmel verminderen.
  • Gerda Heyndrickx

    3 maanden geleden
    Hebben zij nog nooit gehoord van verluchten na het nemen van bad of douche ? Ook 's morgens de slaapkamers even luchten is geen overbodige luxe.
  • Kenneth Vandeweyer

    3 maanden geleden
    Vocht komt niet altijd van te slecht verluchten of te verwarmen... sociale woningen worden gewoon zo slecht gebouwd waarbij beton in meerdere keren gegoten wordt... en geen drainage rond de woning. Grondwater staat zo hoog dat de voegen nat worden en bepleistering afblot. Wanpraktijken van architect, bouwheer en aannemer.
  • Paul Claus

    3 maanden geleden
    Huurders verwarmen slaapkamers vaak enkel s’avonds , gevolg koude muren en condens s’nachts van menselijke vochtige warmte , gevolg schimmel. Sinds de hoge energieprijzen schering en inslag … vroeger nooit problemen in zelfde woningen de oplossing = verwarmen tot min 18*C en goed verluchten zodat de vochtige lucht weg kan en de warme droge lucht in de plaats komt .. ventilatie badkamer aan en aan deur toe laten tot de warme badkamer droog is .. tja .. verwarmen kost geld , klagen niet
  • wesley netnem

    3 maanden geleden
    Meestal is dit een verluchting / verwarming probleem . Je ziet dat dit in de badkamer is boven de douche . Als je een douche neemt wordt het plafond vochtig door de opstijgende water dampen , laat je dan natte handoeken , kledij ook nog in een gesloten badkamer liggen blijft het vocht daar hangen en krijg je zulke schimmels ? Deur of raam openen of een afzuiging en het vocht probleem zal stoppen ! Anders heb je een lek aan je dak of leiding of een Slechte isolatie van de Woning ?