American Stafford valt baasje aan in Mortsel, politie schiet hem dood: “Hij was de hond al op café aan het jennen”

Mortsel -

In Mortsel is vrijdagavond een hond doodgeschoten door de lokale politie. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe de hond een bloedende man en een agent aanvalt. Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht.

jtp, nelo

Het incident speelde zich af omstreeks 23 uur in de Statielei in Mortsel. “Een man en een vrouw lieten een hond, een American stafford, uit”, zegt Kato Belmans van het Antwerps parket. “Op een gegeven moment viel de hond het koppel aan.”

LEES OOK. Hond doodgeschoten die baasje en politie aanviel

De lokale politiezone Minos kwam ter plaatse, maar bij aankomst werden ook zij aangevallen door de hond. “De politie heeft lang geprobeerd de hond te kalmeren. Toen dat niet lukte, zagen ze zich genoodzaakt het dier neer te schieten”, zegt Belmans.

Vol bloed

Op de videobeelden is te zien hoe de hond een man bijt in zijn bovenbeen. De armen en T-shirt van het slachtoffer hangen onder het bloed, de man heeft ook enkele scheuren in zijn broek. Het slachtoffer probeert langzaam met zijn handen omhoog weg te wandelen van de viervoeter, terwijl de politie het dier onder schot houdt. Uiteindelijk klinken korte knallen, waarna de hond zich tot de politieman richt en op hem afloopt.

Omstaanders hoorden verschillende schoten. Zowel de man als de vrouw werden met beetwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige vertelde aan onze redactie dat de man de hond op café niet onder controle kreeg. “Hij begon de hond te jennen. Op straat heeft de man meerdere keren naar de hond getrapt, daarna viel dat beest het koppel aan”, aldus de getuige.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen