Themabeeld.© An Nelissen

Leerling (15) meerdere dagen op intensieve na uit de hand gelopen wurgspel met klasgenoot op school

Een 15-jarige leerling van een middelbare school in het Oost-Vlaamse Deinze heeft meerdere dagen op intensieve doorgebracht nadat een wurgspel met een 15-jarige klasgenoot op school uit de hand was gelopen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

gjs

Het incident deed zich op 26 januari voor in een middelbare school in Deinze. De twee 15-jarige klasgenoten zouden een wurgspel toegepast hebben dat op Tiktok de ronde doet. De gewurgde moet dan afkloppen wanneer het te veel wordt.

“In dit geval is het echter minder goed afgelopen: de gewurgde jongere kon niet tijdig genoeg afkloppen en verloor het bewustzijn”, meldt het parket. “De jongere die aan het wurgen was, is hierdoor geschrokken, en liet de andere los waarop de gewurgde persoon op de grond viel. De jongere kwam met het achterhoofd op de grond terecht en diende afgevoerd te worden naar het ziekenhuis waar hij meerdere dagen op de intensieve afdeling verbleef.” Het slachtoffer is intussen weer thuis en is herstellende.

De vader van het slachtoffer heeft een klacht voor slagen en verwondingen ingediend. De school is ook met een intern onderzoek gestart. “De getuigen en de verantwoordelijken van de school hebben inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie.”

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem waarschuwt voor ‘challenges’ die soms te vinden zijn op sociale media zoals Tiktok. “Alhoewel in dit geval er niet gefilmd werd, is het wel steeds mogelijk dat minderjarigen dergelijke challenges opmerken via sociale media. Dit kan jongeren aanzetten tot handelingen die gevaarlijk kunnen zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer