De sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht
Volledig scherm
PREMIUM
De sociale woonwijk Peterbos in Anderlecht © DM

Waanzinnige toestanden in Brusselse wijk Peterbos: “Gemaskerde drugsdealers zetten wegblokkades en vragen gsm-controle aan bezoekers”

De drugshandel in de Peterboswijk in Anderlecht is zo geëscaleerd dat zelfs veiligheidsagenten van G4S er niet meer komen. Gemaskerde dealers zetten toegangswegen af en fouilleren bezoekers. En de veiligheidsfirma die er wél durft te komen, vraagt 70.000 euro per maand. Dat blijkt uit een brief van een sociale huisvestingsmaatschappij die onze redactie kon inkijken. Goed ingelichte bronnen vertellen ons hoe het eraan toegaat in de wijk: “Jongeren krijgen 500 à 1.000 euro om op een gevel of richting een persoon te schieten.”

140 reacties

  • Erik De baene

    2 maanden geleden
    Niet meer normaal in Brussel...😯...!!!
  • Werner Masfranck

    2 maanden geleden
    Veel kritiek hier op de laksheid van justitie, maar het gerecht kan maar de wetten toepassen die door onze "volksvertegenwoordigers" werden gestemd. Het is onbegonnen werk om recht en orde toe te passen als de regels te laks zijn of onbestaande. Het systematisch ontkennen van de maatschappelijke werkelijkheid door onze politieke leiders is de oorzaak van de huidige situatie en verloedering van onze samenleving.
  • Arn VANHOUTTE

    2 maanden geleden
    @gregory colson: ben je wel goed geïnformeerd? België heeft net één van de hoogste uitkeringen, langste ziekenvergoedingen enz… In veel andere landen als je niet werkt heb je het veel slechter dan hier hoor. (Niet slecht bedoeld naar degenen die echt ziek zijn of beperking hebben bv)
  • Katia Mistianes

    2 maanden geleden
    De massale hoeveelheid van duizenden tonnen drugs die in de wereld circuleert, is buitensporig veel meer dan het aantal junkies die dit ooit zouden kunnen opgebruiken, zonder te sterven aan overdosis. Met andere woorden, er is buiten proportie veel drugs in omloop. Het gaat hier dus niet om drugs, maar om agressie, moord en geweld. Drugs is een alibi, om met demonisch genoegen geweld te gebruiken. Ertegen vechten, is zoals David tegen Goliath. Maar het is wel David die gewonnen heeft.
  • Rolf Gielen

    2 maanden geleden
    Hekje rond plaatsen, nutsvoorzieningen afkoppelen en rustig wachten tot het probleem zich zelf oplost..