R. M. werd voor de rechtbank in Leuven veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel.© scl

Buschauffeur die veroordeeld werd voor aanranding kinderen, kon toch nog op skireis met minderjarigen

Lebbeke -

Een 36-jarige buschauffeur uit Haacht die werd veroordeeld voor kindermisbruik vervoerde de voorbije dagen minderjarige schoolkinderen die op skireis zijn. Zijn werkgever Autocars ’t Ros Beiaard uit Lebbeke was niet op de hoogte van de veroordeling. “We verwachten dat zoiets gemeld wordt”, zegt Filip De Hauwere. “We kunnen dan ook niet verder werken met hem.”

Stef Van Overstraeten

R. M. uit Haacht stond voor de rechtbank in Leuven halverwege november vorig jaar. Hij werd verdacht van het vervaardigen en het bezit van kinderporno en aanranding van de eerbaarheid van twee minderjarige jongens.

De kinderen noemden hem nonkel, zo close was R. met het gezin van zijn slachtoffers. Ze bleven geregeld bij hem slapen, en het was toen dat hij toesloeg. De bal ging aan het rollen toen zijn vriendin belastende foto’s vond op zijn computer. Zo schetste het openbaar ministerie de feiten die al zouden zijn begonnen in 2017 toen de jongens 4 en 5 jaar oud waren. De procureur tilde zwaar aan de gebeurtenissen en vroeg zes jaar cel.

De dertiger werd door de rechter op 7 februari veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, volledig met uitstel omdat hij nog over een blanco strafregister beschikte. M. bleef de feiten ontkennen, zijn advocate noemde het onschuldige spelletjes en vroeg de vrijspraak. Een van de voorwaarden die werden opgelegd was het behouden van zijn job. En net dat lijkt een moeilijke zaak aangezien de man buschauffeur is en regelmatig de baan op is met kinderen.

Zoals deze vakantie. Voor zijn werkgever Autocars ’t Ros Beiaard is hij in Oostenrijk met minderjarige schoolkinderen die op skivakantie zijn. Bij de school wensen ze niet te reageren. Het busbedrijf waar M. ongeveer een jaar in dienst is doet dat wel.

Op terugweg met de trein

“Ze waren met twee chauffeurs onderweg”, zegt Filip De Hauwere van Autocars ’t Ros Beiaard. “En hij is ondertussen al op de terugweg met de trein. We hebben onze advocaat ingelicht, want die man is bijna een jaar bij ons in dienst en heeft ons niet op de hoogte gebracht van zijn veroordeling. Wij vinden dat uiteraard zeer jammer en bekijken welke stappen we kunnen ondernemen. Voor ons eindigt het verhaal en we zullen dus afscheid nemen van hem, dit kan uiteraard niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer