© REUTERS

Koning Charles had maar een half uurtje tijd voor prins Harry, maar daar had hij een goeie reden voor

Slechts een half uur is prins Harry bij zijn vader, koning Charles, kunnen zijn nadat diens kankerdiagnose publiek is gemaakt. Maar daar was wel een goede reden voor, zegt een Britse royalty-expert in The sun.

gjs

Nadat bekend was geworden dat de 75-jarige Britse vorst kanker heeft, is zijn zoon Harry vorige week vanuit Californië naar het Verenigd Koninkrijk gekomen. Opmerkelijk was dat hij slechts een half uurtje bij zijn vader mocht zijn in Clarence House.

De reden daarvoor was volgens schrijver en royalty-expert Robert Jobson dat tijdens een langer samenzijn mogelijk moeilijke onderwerpen naar boven zouden zijn gekomen. En dat zou niet goed geweest zijn voor het herstel van de koning, aldus Jobson. “Je wil niet dat zijn bloeddruk stijgt”, zegt hij in The sun. “De koning stelt het niet goed en wordt behandeld, voor welke vorm van kanker het dan ook is.”

De monarch verhuist binnenkort naar zijn verblijf in Wood Farm. “Want rust is echt wat hij nodig heeft”, aldus Jobson. “Want met Harry zou er eerst de begroeting geweest zijn, dan zou hij gezegd hebben dat hij hem graag ziet en dat hij hoopt dat het snel beter gaat, maar welke onderwerpen gaan dan besproken worden? Dingen waar je bloeddruk van stijgt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer