Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en professor Herman Matthijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en professor Herman Matthijs. © Photo News / BELGA

België moet 27 miljard besparen: wat betekent dat voor uw portemonnee? “Mensen nog langer laten werken is een optie”

De nieuwe Europese begrotingsregels leggen landen met een hoge overheidsschuld en oplopend begrotingstekort strenge regels op om financieel weer gezond te worden. Het zadelt ons land de komende jaren met “de budgettaire inspanning van de eeuw” op, zo klinkt het. Wat zeggen de nieuwe regels? En vooral: waar zullen we dat voelen? Professor Publieke Financiën Herman Matthijs legt uit hoe België zoveel miljarden kan besparen: “Er zijn drie opties.”

899 reacties

  • Freddy Van den Branden

    2 weken geleden
    Als men, zoals in Nederland, in de tussenkomst van het ziekenfonds gaat snoeien komt dit of hetzelfde neer als belastingverhoging want minder in de portemonnee van de belastingbetaler. Begrijpelijk dat extreme partijen steeds meer stemmen halen, want de traditionele hebben hun job niet gedaan.
  • dirk derycke

    4 weken geleden
    De roep naar 1 nationale regering en de rest afschaffen wordt steeds groter waarom geen referendum organiseren onder de bevolking voor de verkiezingen ? We kunnen ook enkel federaal stemmen en ongeldig voor de deelstaten als vorm van protest !
  • Sylvia Van Wanghe

    4 weken geleden
    Eerst en vooral grote kuis in regering en aanverwanten. Haal de euro's daar waar ze zijn. Niet bij de simpele mens die heel zijn leven vroet om belastingen te kunnen betalen.
  • Willy Govaert

    4 weken geleden
    Vroeger lachte men over de financiële toestand van Griekenland,nu staat Belgie er nog slechter voor.
  • Jules Moeyaert

    4 weken geleden
    Minder regeringen en politiekers in België maar daar zal Men niet aan raken want parti j'en zouden hun subsides kwijt raken al zou Men daarop veel kunnen besparen zonder de werkende mens te belasten