De boeren gingen deze avond in overleg met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
De boeren gingen deze avond in overleg met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © Photo News / BELGA

LIVE BOERENPROTEST. Boeren heffen blokkades in Antwerpse haven op: “Demir heeft onze pijnpunten ter harte genomen”

Het boerenprotest heeft de hele dag verkeershinder rond de haven van Antwerpen veroorzaakt. Honderden tractoren blokkeerden de toegangswegen en hielden vrachtwagens tegen. Een delegatie boeren zat deze avond samen met minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Na het overleg hebben de boeren besloten om de blokkades op te heffen tot donderdag, wanneer ze in gesprek gaan met minister-president Jan Jambon (N-VA). Volg alle updates in onze liveblog.

389 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 maanden geleden
    Willy Masson, waarschijnlijk bedoelde Ludo Van Damme 785 miljoen euro subsidie die België ontving van Europa in 2022.
  • Willy Masson

    2 maanden geleden
    ludo van Damme , dat zijn de totale budgetten van Europa voor landbouw 2022.
  • Ludo Van Damme

    2 maanden geleden
    België kreeg in 2022 785 miljard subsidie voor de landbouw. Als Vlaanderen de Europese richtlijnen niet volgt, zal dat zeker niet ongestraft blijven door Europa. Waarschijnlijk zal Vlaanderen dit heikele punt weerom doorschuiven naar de volgende Vlaamse regering.
  • Dirk BERX

    2 maanden geleden
    Als dat zo is Mr Vanaeken, dan liep de NVA toch twintig jaar aan het handje van de CD&V, want de NVA deed in 2004 haar intreden in de Vlaamse regering, en het kartel met CD&V behaalde 26,1 % van de Vlaamse stemmen bij de verkiezingen van 2004 ! Wat de NVA zes Vlaamse parlement zetels opleverde !
  • vanaeken jokke

    2 maanden geleden
    25 JAAR cd&v op die post dat is het probleem de boeren lopen 20 jaar achter omdat ze 20 jaar niks moesten doen van cd&v aan het terug dringen van de stikstof .