© Belga

Pedofiel ingerekend nadat 16-jarig slachtoffer was ingestort op school

De politie heeft een man uit Beveren opgepakt die tien jaar lang zijn minderjarige stiefdochter misbruikte. Het 16-jarige slachtoffer stortte vorige week in op school. Haar stiefvader werd aangehouden. De bewijslast tegen hem is groot.

Bert Foubert

De feiten kwamen aan het licht nadat de tiener vorig week donderdag was ingestort op school. Het minderjarige meisje barstte tijdens een klasactiviteit in tranen uit en werd apart genomen. Ze vertelde aan haar leerkracht en directie dat ze al jarenlang misbruikt werd door haar stiefvader Davy B. uit Beveren. De politie werd op de hoogte gebracht en ging meteen tot actie over. De stiefvader, die als truckchauffeur werkt voor een aannemingsbedrijf in Verrebroek, werd nog diezelfde dag opgepakt. Ondertussen werd hij door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden.

De bewijslast tegen Davy B. is bijzonder zwaar. Uit het dossier blijkt dat het om zeer ernstige feiten gaat. De man wordt ervan verdacht zijn stiefdochter jarenlang verkracht en aangerand te hebben. De eerste feiten zouden plaatsgevonden hebben toen het slachtoffer nog maar zes jaar was. Het meisje is de dochter van de vriendin van B. Al die tijd kon het misbruik verborgen blijven voor de buitenwereld.

Ook de moeder van het kind trok nooit aan de alarmbel. Voorlopig is het nog niet duidelijk of ze op de hoogte was van het misbruik of er toelating voor gaf. Dat wordt momenteel nog volop onderzocht door de speurders. De vrouw werd wel al verhoord, maar is niet aangehouden.

Geen strafblad

Davy B. was tot vorige week een onbekende voor het gerecht. Hij had nog geen ernstige criminele feiten op zijn strafblad staan. “De man verscheen dinsdag voor de raadkamer in Dendermonde”, zegt woordvoerster Katrien Borms van het parket van Dendermonde. “Daar werd zijn aanhouding verlengd.” Door die beslissing blijft Davy B. nog minstens een maand langer achter de tralies.

Het minderjarige slachtoffer wordt momenteel opgevangen en begeleid door de dienst slachtofferbegeleiding, het CAW, gespecialiseerde diensten van het parket van Dendermonde en de school waar ze les volgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer