Nick (42) uit ‘Blind getrouwd’ op zoek naar buitenlandse draagmoeder: “Weinig andere mogelijkheden”

Nick Laenen (42) uit ‘Blind getrouwd’ is samen met zijn partner op zoek naar een buitenlandse draagmoeder. “Als we voor adoptie gaan, ben ik ten vroegste op mijn 52ste papa.”

red
Bron: Dag allemaal

“Mij outen was niet het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb, het zwaarste is beseffen dat ik misschien nooit kinderen ga hebben”, zegt Laenen in Dag Allemaal. De Antwerpenaar, die in 2020 ‘blind’ trouwde met Christophe Ramont, heeft al lang een kinderwens. Alleen: een adoptieproces duurt tot tien jaar en langer. “Dan word ik ten vroegste op mijn 52ste papa.”

Dat maakt dat Laenen en zijn partner een andere piste onderzoeken, die van het draagmoederschap. In het buitenland, want in België is geen wetgeving rond commercieel draagmoederschap. “Als de draagmoeder beslist dat ze het kind wil opeisen, dan zijn wij als wensouders niet beschermd. Je mag een draagmoeder hier ook niets betalen behalve de kosten voor de zwangerschap en bevalling. In het buitenland mag dat wel. Het is ergens raar om iemand te betalen om jouw kindje op de wereld te zetten, maar er zijn weinig andere mogelijkheden.”

Zo’n traject is peperduur. “Het kost toch een appartementje”, klinkt het. “Er zijn misschien goedkope mogelijkheden maar die zijn niet altijd ethisch. Het is geen auto die je koopt, het gaat om een wezentje dat de rest van je leven bepaalt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER