Deinze

Politie waarschuwt voor wurgspel nadat tiener in ziekenhuis is beland

© An Nelissen

De politie van Deinze waarschuwt voor de ‘choking challenge’, een wurgspel waar jongeren elkaar voor uitdagen op sociale media. Een 15-jarige scholier belandde onlangs meerdere dagen op intensieve zorg.

lmd

Twee 15-jarige jongens zouden het wurgspel op 26 januari gespeeld hebben op de ­middelbare school Leiepoort Campus Sint-Hendrik in ­Deinze. Onder meer op Tiktok dagen jongeren elkaar uit: iemand moet een andere persoon wurgen, tot die afklopt.

“In dit geval is het minder goed afgelopen: de gewurgde jongere kon niet tijdig afkloppen en verloor het bewustzijn. De andere jongere schrok. Hij liet de gewurgde persoon los, waarop die op de grond viel”, aldus de politie.

De jongen kwam met het achterhoofd op de grond terecht. Hij moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar hij meerdere dagen op ­intensieve zorg verbleef.

De vader van het slachtoffer diende op 1 februari een klacht in. “We gaan voorlopig niet uit van kwaad opzet”, zegt het parket Oost-Vlaanderen. Er zouden geen maatregelen getroffen zijn tegen de jongen die zijn klasgenoot wurgde. Het slachtoffer mocht in­tussen het ziekenhuis ver­laten.

Dat de ‘choking challenge’ een gevaarlijk spel is, bleek al in januari 2023. Een 12-jarig meisje uit Argentinië kwam toen om het leven nadat ze op de uitdaging inging.