De steekpartij gebeurden aan het Agnetencollege in Peer.

Tiener die wijkagent neerstak in Peer krijgt 120 uur gemeenschapsdienst, ook broer gestraft

De tiener die 2 jaar geleden in Peer een wijkagent neerstak met een mes is veroordeeld tot 120 uur gemeenschapsdienst. De jongen was destijds 12 jaar. Hij moet ook 2 leerprojecten volgen van elk 20 uur. Ook de oudere broer van de jongen kreeg een straf. De rechter heeft hem 40 uur gemeenschapsdienst opgelegd.

2 jaar geleden werd in Peer een wijkagent tweemaal in de rug gestoken door een toen 12-jarige jongen. Dat gebeurde na een discussie waarbij ook de moeder en de toen 17-jarige broer van de jongen betrokken waren.

De agent, die op dat moment het verkeer aan het regelen was, moest na de aanval enige tijd op intensieve zorgen verblijven. De 12-jarige jongen werd in een instelling geplaatst. 

BEKIJK - beelden van het steekincident (OPGELET: harde beelden)

Videospeler inladen...

De feiten gebeurden aan het Agnetencollege in Peer, kort na de laatste schoolbel. De jongen die de messteken toediende, was naar verluidt een leerling van het eerste middelbaar van de school.

De aanleiding van het steekincident zou een discussie zijn geweest tussen de wijkagent en de oudste broer over een verkeerssituatie. Volgens de advocate van de jongste broer hield de agent de oudste in een wurggreep toen de jongere broer een mes trok.

Totaal geen respect voor een agent in functie
Jeugdrechtbank Hasselt

De jeugdrechtbank van Hasselt oordeelde dat de broers "totaal geen respect hadden voor een agent in functie die op volledig correcte wijze zijn job aan het uitoefenen was, met name het garanderen van de veiligheid van kinderen in een drukke schoolomgeving". Van overmatig machtsvertoon door de inspecteur was volgens de rechtbank geen sprake.

De jongste broer, nu 14 jaar, is veroordeeld tot 120 uur gemeenschapsdienst. Daarbovenop moet hij 2 leerprojecten volgen van elk 20 uur. De oudste broer, nu 19, krijgt 40 uur gemeenschapsdienst en moet een morele schadevergoeding van 500 euro betalen aan de agent .

Meest gelezen