Max Verstappen rijdt in Silverstone zijn eerste rondjes van 2024 met de nieuwe bolide

Max Verstappen heeft op het natte circuit van Silverstone zijn eerste rondjes van 2024 afgelegd. Red Bull Racing doet vandaag de shakedown van de nieuwe RB20. De eerste foto’s lekten uit via de sociale media.

Marc Cornelissen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Donderdag houdt Red Bull Racing zijn jaarlijkse teamvoorstelling vanuit de thuisbasis in Milton Keynes. Maar de RB20 is klaarblijkelijk al af, want vandaag is het team al actief op Silverstone. Via de social media lekten de eerste spy pictures uit. De livery is nog dezelfde als die van vorig jaar, maar het zou wel degelijk om de RB20 gaan.

Vroeger mocht tijdens zogenaamde filmdagen maar 100 kilometer gereden worden. Nu is dat opgetrokken naar het dubbel, oftewel zo’n 33 rondjes op het Britse circuit. Dat moet gebeuren met demonstratiebanden van Pirelli, die ook gebruikt worden voor show-optredens. Rondetijden en afstelwerk zijn daarmee betekenisloos, maar zo’n filmdag kan wel dienen om te checken of alle systemen op de auto goed functioneren. Dat laat toe om er meteen in te vliegen tijdens de drie echte testdagen, die volgende week plaatsvinden in Bahrein. Op datzelfde circuit vindt de eerste race van 2024 plaats op zaterdag 2 maart.

Max Verstappen en Sergio Pérez wisselen elkaar vandaag af in Silverstone.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer