‘Sergio Over De Grens’ neemt actrice Maaike Cafmeyer op emotionele trip door Italië

Sergio Herman neemt in het nieuwe seizoen van Sergio Over De Grens opnieuw verschillende BV’s mee op smaakvolle expeditie in verschillende landen. Althans, dat zou het moeten zijn. Sergio kiest namelijk soms voor nogal bizarre lekkernijen. Deze week trekt hij naar Italië met Maaike Cafmeyer.

Voor een tweede jaar op rij trekt sterrenchef Sergio Herman opnieuw de wereld rond met enkele bekende gezichten. Eerder zagen we al een grote reünie op Ibiza en nadien kreeg de kijker al de verhalen van Matteo Simoni in Costa Rica, Dries Mertens in Istanbul en Tom Waes in Zuid-Afrika te zien.

De komende weken komen ook Frank Lammers, Mathieu Terryn en Dina Tersago nog aan bod. Zij trekken met Sergio naar respectievelijk IJsland, Zwitserland en Madeira. Maar deze week is het eerst aan actrice Maaike Cafmeyer.

Italië

Deze week reizen Maaike Cafmeyer en Sergio Herman naar Sicilië en Pantelleria in Italië. De twee delen hun liefde voor de Italiaanse eetcultuur en authenticiteit. Maar daarnaast hebben ze nog een gemeenschappelijke liefde: pasta met zeevruchten. Tijdens hun zoektocht naar lekker eten wordt er heel wat afgelachen, maar er is ook tijd voor wat serieuzere gesprekken.

Zo vertelt Maaike over de zaak rond Bart De Pauw en over hoe ze haar schrik voor autorijden overwon. “Ik heb een rijangst opgelopen omdat mijn ouders een zwaar accident hebben gehad. Ik was toen bezig met het behalen van mijn rijbewijs”, klinkt het. Dat liet duidelijk een grote indruk na op de actrice, die uiteindelijk pas een paar jaar geleden de moed vond om ervoor te gaan. “Uiteindelijk ben je het beu om afhankelijk te zijn van anderen.”

Bekijk het fragment hier.

Sergio Over De Grens is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...