Ongeneeslijk zieke Sven-Göran Eriksson ziet zijn droom alsnog uitkomen en zal Liverpool mogen coachen op Anfield

Gewezen toptrainer Sven-Göran Eriksson, die door alvleesklierkanker nog zowat een jaar te leven heeft, vertelde in een interview dat het zijn droom was om ooit Liverpool te coachen. Liverpool zal die droom op 23 maart in vervulling laten gaan. Tijdens een vriendschappelijk duel voor het goede doel mag Eriksson op Anfield deel uitmaken van de staf die een ploeg van Liverpool-legendes zal leiden.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Begin dit jaar maakte de 76-jarige Zweed Sven-Göran Eriksson bekend alvleesklierkanker te hebben en dat hij in het beste scenario nog zowat een jaar te leven heeft.

Vervolgens bekende de Zweed tijdens een tv-interview zijn liefde voor Liverpool en dat het voor hem altijd een droom geweest is om op een dag trainer te zijn van The Reds. “Dat zal niet gebeuren”, zei hij, “maar ik ben nog steeds een fan van Liverpool, net als mijn vader.”

Liverpool-fans ijverden ervoor om de voormalige Engelse bondscoach een kans te geven zijn droom alsnog in vervulling te laten gaan.

Huidig Liverpool-coach Jürgen Klopp nodige Eriksson daarop uit om deel uit te maken van de trainersstaf die een gala-duel tegen legendes van Ajax zal coachen in Liverpool. Samen met enkele clubiconen zoals Ian Rush, John Barnes en John Aldridge zal Eriksson op 23 maart op de bank plaatsnemen voor de wedstrijd ten voordele van de LFC Foundation.

Onder meer Jerzy Dudek en Sander Westerveld, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Gregory Vignal en Djibril Cisse zullen nog eens het Liverpool-shirt aantrekken, terwijl Ryan Babel telkens een helft voor beide teams zal opdraven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eriksson wil de tijd die hem rest blijven vullen met voetbal. “Ik ga reizen en veel naar voetbal blijven kijken. Onder andere naar de Engelse nationale ploeg. Ik hoop Engeland in maart live te zien tegen Brazilië. Het wordt een geweldige wedstrijd als opwarmer voor het WK 2026, want die affiche zou daar wel eens de finale kunnen zijn.”

In het begin van zijn carrière was Eriksson coach van onder meer Benfica, waarmee hij drie keer kampioen werd, en later van Lazio, dat hij in 2000 naar de Italiaanse titel leidde. Vervolgens werd Eriksson bondscoach van Engeland, maar ondanks de aanwezigheid van grote namen als David Beckham, Steven Gerrard en Wayne Rooney volgden er geen prijzen op de WK’s van 2002 en 2006, en het EK van 2004. De Zweed trainde daarna nog o.a. Manchester City en Leicester City, en de nationale ploegen van Mexico, Ivoorkust en de Filipijnen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer