© Shutterstock

Vrouwen gaan op zoek naar een man die… op hun broer lijkt

Vrouwen gaan blijkbaar niet op zoek naar een onbekende ridder op het witte paard, maar eerder naar een man die verdacht veel op hun broer lijkt. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

flb

In het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de Evolution and Human Behaviour Journal, werden de deelnemers gevraagd om foto's te rangschikken van mannen die het meest op elkaar leken, zonder dat ze op de hoogte waren van het feit dat het om partners en broers ging. De foto's waren afkomstig van vrijwilligers die ze hadden ingestuurd, maar evengoed werden foto's van celebrities gebruikt. In de ene kolom stond de broer van een vrouw, in de andere kolom stonden vier mannen, drie die willekeurig werden gekozen en de partner van de vrouw.

Normaal zou de kans één op vier zijn dat de juiste foto's naast elkaar worden geplaatst, maar dat bleek niet het geval te zijn. De deelnemers kozen vaker voor de link tussen de broer en de partner van de vrouw. "Onze bevindingen gelden absoluut niet voor elke vrouw, maar we konden wel vaststellen dat heel wat partners enkele subtiele gelijkenissen delen met de broers", zegt hoofdauteur Tamsin Saxton in een interview met The Independent. "Vertrouwdheid lijkt aantrekkelijk te zijn."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer