3 daders op de vlucht na nieuwe schietpartij in buurt van Hallepoort in Brussel, vrouw lichtgewond na aanrijding

Aan de Hallepoort in Brussel heeft een schietpartij plaatsgevonden. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de politie. De drie daders zijn nog op de vlucht. Het zou om drugsgerelateerd geweld gaan. 

De schietpartij zou rond 14 uur hebben plaatsgevonden aan het Jacques Franckplein, in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. Verschillende schoten werden in de lucht gelost. Dat meldt het parket. Daarbij raakte niemand gewond, maar er werd wel een raam van een woning geraakt. 

BEKIJK - De politie kwam massaal ter plaatse na de schietpartij:

Videospeler inladen...

De drie daders zijn gevlucht met de wagen. Daarbij reden ze een oudere vrouw en meerdere wagens aan. De vrouw werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar mag alweer naar huis.

Het onderzoek is nog volop aan de gang. Het parket heeft een analyse van camerabeelden, het verhoor van getuigen en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie bevolen. Een ballistisch expert werd aangesteld. 

Het is al de tweede schietpartij op korte tijd. Zondagavond vielen bij een schietpartij in de Lacaillestraat, ook dicht bij de Hallepoort, nog twee gewonden.

BEKIJK - Journalist Gianni Paelinck geeft een laatste stand van zaken: "Het risico bestaat dat er vroeg of laat onschuldige slachtoffers vallen":

Videospeler inladen...

Jean Spinette, de burgemeester van Sint-Gillis, reed net na de schietpartij met de fiets voorbij het plein. Volgens hem zou de locatie een gekende "drive-in" zijn, waar mensen drugs komen kopen. Dat zegt de burgemeester van Sint-Gillis, Jean Spinette. Daarom is de kans volgens hem groot dat het geweld drugsgerelateerd is.

Hij geeft aan zwaar onder de indruk te zijn van de feiten, maar niet verrast. "We zijn in shock, maar dit zat eraan te komen. We hebben niet meer te maken met kleine dealertjes die wat bijverdienen, we staan voor een fenomeen dat ongekende, bijna industriële proporties heeft aangenomen, met bendes die een echte territoriumoorlog uitvechten. Bij ons, in Anderlecht, in Brussel."

Dit is een probleem dat aan de bron moet worden aangepakt

Jean Spinette, burgemeester van Sint-Gillis

"Politie en justitie hebben mijn volle steun. Ze doen wat ze kunnen, maar hebben de handen vol. In het park daar wordt open en bloot gedeald, de dealers zitten er bijna schaamteloos op de bankjes. Onze lokale politiemensen pakken regelmatig dealers op met aanzienlijke hoeveelheden drugs en geld, maar vaak moeten ze worden vrijgelaten omdat het parket te veel werk heeft."

"Dit is een probleem dat veel hogerop, aan de bron, zou moeten aangepakt worden, en daar zal een collectieve inspanning voor nodig zijn van de lokale en federale politie, en van justitie." 

Meest gelezen