© EPA-EFE

Africa Cup levert Ivoriaanse spelers premie van 76.000 euro en gelijkwaardige villa op

De Ivoriaanse spelers die zondag in eigen land voor de derde keer ooit de Africa Cup wonnen, zijn dinsdag in de bloemetjes gezet in het presidentieel paleis in Abidjan.

Sam Vergauwen
Bron: BELGA

Elke speler ontving van president Alassane Ouattara een premie ter waarde van 50 miljoen Ivoriaanse frank, omgerekend is dat 76.000 euro, en een gelijkwaardige villa. Voor bondscoach Emerse Faé, die na de groepsfase overnam van Jean-Louis Gasset, was er een premie van 100 miljoen CFA-frank (152.000 euro). Spelers en staf werden eveneens gedecoreerd in de nationale orde, de hoogste onderscheiding in Ivoorkust.

Vlnr.: coach Emerse Faé, president Alassane Ouattara en aanvoerder Max Gradel.© EPA-EFE

In de finale van de Africa Cup haalde het gastland het zondagavond met 2-1 van Nigeria. Dat werd gevierd met een heus volksfeest (zie beelden). Ivoorkust won de Africa Cup eerder al in 1992 en 2015, en stond voor de vijfde keer in de finale. De Super Eagles blijven op drie zeges, na eerdere triomfen in 1980, 1994 en 2013. Nigeria speelde al zijn achtste finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het brons ging zaterdagavond naar het Zuid-Afrika van Hugo Broos, na winst op strafschoppen in de kleine finale tegen Congo. Voor Broos was het de tweede medaille ooit op de Africa Cup, na de eindzege met Kameroen in 2017.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer