Bert Feys

De Lijn kan geen oplossing bieden voor overvolle bussen tussen Houthulst en Torhout

De Lijn kan het probleem van overvolle bussen tussen Houthulst en Torhout niet oplossen. Door werken tussen Staden en Hooglede rijden er minder bussen. Vorige week raakten twee jongeren lichtgewond in een overvolle bus. "De oplossing zou een extra bus zijn maar die hebben we niet ter beschikking", zegt Marco Demerling van De Lijn.

De werken tussen Staden en Hooglede zorgen al een tijd voor busproblemen, vooral voor jongeren uit De Geite, een gehucht van Hooglede. Ze hebben 's morgens maar één bus meer om naar school te gaan in Torhout. En die bus zit dikwijls overvol. Vorige week gebeurde er in Kortemark een incident op zo'n overvolle bus. Twee jongeren raakten lichtgewond. Ze moesten rechtstaan in de bus en tijdens een bruusk manoeuvre vielen ze door een glazen tussenraam.

Bert Feys

De Lijn onderzocht het probleem, maar kan geen oplossing bieden. De vervoersmaatschappij kan geen extra bus inleggen die ook in De Geite stopt. Marco Demerling van De Lijn: "Als we daar een extra bus inleggen, dan valt er elders in de regio een gat in de dienstregeling. Elke verandering in ons netwerk heeft gevolgen op andere plaatsen. Het is dus niet zo eenvoudig en daardoor kunnen we helaas geen oplossing bieden".

Het probleem met de overvolle bussen zal dus nog een hele tijd duren. De werken tussen Staden en Hooglede De Geite zullen pas na de zomer afgelopen zijn. Vanaf dan zouden er weer meer bussen door De Geite rijden.

Meest gelezen