Yassin Halim (in blauw): “We moeten niet naast onze schoenen lopen.”© Boumediene Belbachir

FUTSAL

FULL Hasselt speelt twee keer tegen Antwerpen in slechts 48 uur

Opvallend: revelatie FULL Hasselt moet deze week twee keer aan de bak tegen het grote FT Antwerpen. Woensdagavond uit in de kwartfinales van de Beker van België. 48 uur later al thuis voor de competitie. De Nederlandse rots in de branding Yassin Halim (33) tackelt vijf vragen.

Overklast Hasselt Antwerpen zoals in september, toen het 1-7 werd?

“Dat geloof ik niet. We waren die avond top en heel efficiënt. Tegelijk ontbrak pivot Amar Zouggaghi (ex-Hasselt) bij Antwerpen, dat nu een veel hoger niveau haalt en terug tweede staat. We moeten niet naast onze schoenen lopen.”

Hoe zwaar weegt de knieoperatie van Nick Van Kort?

“Nick was aan een superseizoen bezig. We gaan hem hard missen. We zullen ons allemaal moeten aanpassen. Wat de Nederlandse aanwinst Mohcine Zerouali bijbrengt? Eén-tegen-één is hij een topper. Als hij na zijn zware blessure en een periode in tweede klasse terug zijn oude ritme vindt, is hij zeker een troef.”

Voorlopig staan jullie knap derde, wat is jullie kracht?

“Het belangrijkste is dat we allemaal omschakelen en hard werken. Daarnaast willen we ons verzorgde voetbal spelen. Onze coach reikt oplossingen aan, maar geeft ons ook veel vrijheid. Veel van ons werken al enkele jaren samen en kennen elkaar door en door.”

Welke match van de twee wil je het liefst winnen?

“Ik kan niet kiezen. Al zou het wel leuk zijn om onze voorzitter Roberto Fernandez Guillen en onze coach Petros Papanicolaou te belonen voor hun harde werk met een halve finaleplek in de beker. Als we dan Anderlecht ontlopen bij de loting zit er zelfs een finale in.”

Ga je blijven?

“Ja, ik voel me goed en heb bijgetekend. En ik zal niet de enige zijn. Anderzijds zit de club ook in een luxepositie. Heel veel spelers willen deel uitmaken van dit mooie project.”

Woensdag 20.30 uur: Antwerpen – Hasselt (Beker van België), vrijdag 20.15 uur: Hasselt – Antwerpen (eerste nationale).
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer