© BELGA

Zes procent meer passagiers op Brussels Airport in januari

Brussels Airport heeft in januari meer dan 1,4 miljoen passagiers verwelkomd, een stijging met 6 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft de luchthaven dinsdag bekendgemaakt.

mts
Bron: BELGA

De stijging werd beïnvloed door de tweede week van de kerstvakantie begin januari, met meer aankomende dan vertrekkende passagiers. De hoeveelheid vervoerde luchtvracht steeg in januari eveneens met 6 procent, om uit te komen op 46.000 ton.

Het opschorten van de vluchten met bestemming Tel Aviv bleef dan weer een negatieve impact op de passagierscijfers hebben. Er was ook een negatieve impact van de korte staking bij Brussels Airlines en vooral van het winterweer op de Duitse luchthavens in januari, dat op die luchthavens tot het tijdelijk stopzetten van de vluchten leidde. 

De tien meestbezochte landen in januari waren Spanje, Duitsland, Italië, Marokko, Turkije, Zwitserland, de Verenigde Staten, Franrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. 

De totale vrachtvolumes via Brussels Airport zijn in januari met 3 procent gestegen ten opzichte van januari 2023 en kwamen uit op 55.051 ton. De luchtvrachtvolumes stegen met 6 procent naar een totaal van 46.376 ton.  

In januari steeg het aantal vliegbewegingen met 3 procent naar 13.508 bewegingen. Het aantal passagiersvluchten is met 5 procent toegenomen tegenover 2023. In januari 2024 waren er gemiddeld 128 passagiers per vlucht, één meer dan in 2023. Het aantal cargovluchten daalde met 6 procent, voornamelijk als gevolg van de terugval van het aantal expressvluchten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer