© Koen Theuns

Te kleine parkeerplaatsen verdwijnen in Brugge: "Auto's staan half op fietspad en dat is gevaarlijk"

Brugge wil parkeerplaatsen naast een fietspad die te smal zijn schrappen. Als de plaats te klein is, kan een geparkeerde auto een gevaar vormen voor fietsers. Er komt een stuk groen in de plaats.

In Brugge verdwijnen de parkeerplaatsen die te klein zijn, want daardoor zijn auto's noodgedwongen om te parkeren op de fietsstrook. Dat brengt dan weer de fietsers in gevaar. De mobiliteitsdienst van de stad gaat die te kleine parkeerplaatsen in kaart brengen.

"Ik kreeg onlangs beelden te zien van auto's die ruim buiten de lijnen van het parkeervak staan, tot op het fietspad", reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "Fietsers zijn hierdoor genoodzaakt om uit te wijken naar de autoweg, en dat kan natuurlijk bijzonder gevaarlijk zijn."

Op de plaats van de geschrapte parkeerplaatsen komt er groen of paaltjes die parkeren onmogelijk maken. Daarnaast bekijkt de stad of parkeerplaatsen die echt nodig zijn eventueel verbreed kunnen worden. "Ook dat is een mogelijkheid, al vrees ik dat daar in veel gevallen niet genoeg ruimte voor zal zijn."

Meest gelezen