Foto ter illustratie
imagebroker.com

Vrouw claimt dat tv-scherm is vernield door lolly die tijdens carnavalstoet Zichem door open raam is gegooid

Tijdens de carnavalstoet in Zichem zou een tv-toestel vernield zijn door een lolly. Volgens de eigenares werd de lekstok door een open raam gegooid en ging het scherm van haar tv zo stuk. De vrouw wil hiervoor vergoed worden, maar dan moet ze kunnen aantonen dat de schade wel degelijk van de lolly kwam.

"Ik ben zondag opgebeld door de politiecommissaris", vertelt Peter Vanelven van de organiserende carnavalsvereniging De Zichemse Carnavalvrienden. "Zij vertelde me dat een lolly een tv-toestel zou beschadigd hebben en ze vroeg me of we daarvoor verzekerd waren."

"Wij hebben inderdaad een verzekering", gaat Peter verder, "maar dan moet ook aangetoond worden dat de schade veroorzaakt is door snoep of een lekstok. Want de verzekering krijgt op jaarbasis tijdens het carnavalsseizoen tientallen aanvragen binnen. En ik vrees dat als een verzekering eenmaal toelaat om te gaan betalen, het hek helemaal van de dam is."

Verzekering onderzoekt de aanvraag

"De juffrouw van wie de tv is, heeft mij gebeld en ik heb haar gezegd dat ik alles zal doorsturen naar de verzekering. Ik heb vanmorgen een mail gestuurd naar mijn contactpersoon. Die zal het dossier verder afhandelen en mij op de hoogte houden. Ik hoop in de volgende dagen meer te weten te komen", zegt Peter.Ā 

"Wij moeten sowieso als carnavalsvereniging een verzekering afsluiten voor burgerlijke aansprakelijkheid, maar ook iedere deelnemende groep afzonderlijk moet ook een verzekering afsluiten. Als die mevrouw kan aantonen welke groep dat zou geweest zijn, dan kan ze hen rechtstreeks contacteren. Het is nu dus afwachten wat de verzekering zal beslissen", besluit Peter Vanelven.

Meest gelezen