© Getty Images

King Kev is back: Rode Duivel loodst Man City in zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen naar zege tegen Kopenhagen

Zijn eerste minuten in de Champions League dit seizoen en Kevin De Bruyne (32) schittert weer als vanouds. Met een goal en twee assists loodste de Rode Duivel Manchester City met 1-3 voorbij FC Kopenhagen.

Valerie Van Avermaet

King Kev is back. De hele groepsfase van de Champions League moest Manchester City het zonder de Rode Duivel doen nadat De Bruyne in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen een zware hamstringblessure had opgelopen. Geen probleem voor de Citizens, die ook zonder KDB gewoon achttien op achttien pakten in de poulefase.

Toch blijft De Bruyne een bijzonder belangrijke schakel in het radarwerk van trainer Pep Guardiola. Dat bewees hij in zijn eerste Champions League-minuten van dit seizoen nog maar eens. Onze landgenoot liep goed tussen de lijnen wanneer Foden hem na tien minuten bijna blindelings aanspeelde. De Bruyne keek nog even of een voorzet geven opportuun was, maar koos er uiteindelijk toch voor om vanuit een scherpe hoek het leer in het verste zijnet te leggen. Perfecte afwerking van de middenvelder en City al vroeg in de wedstrijd verdiend op voorsprong.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder had KDB ook al een kopkans gekregen, maar de Rode Duivel raakte de bal niet perfect. Manchester City controleerde de wedstrijd wel en leek op weg naar een vlotte zege. Tot doelman Ederson slecht uitverdedigde en de bal pardoes bij de tegenstander belandde. Mattsson pakte het cadeautje uit en maakte vanop afstand de gelijkmaker.

Het sein voor De Bruyne om nog eens door te duwen. Na een slechte controle herstelde hij zich door de bal alsnog tot bij Bernardo Silva voor doel te steken. Die werkte al even efficiënt de 1-2 binnen. Er stonden nog geen 45 minuten op het bord of KDB had al een goal en een assist achter zijn naam.

Bij Kopenhagen hadden ze veel fouten nodig om De Bruyne van de bal te houden.© Action Images via Reuters

Invaller Doku

Nochtans eiste De Bruyne niet voortdurend de bal op, wel koos hij uitstekend zijn momenten. In de tweede helft moest doelman Grabara uitpakken met een save na een hard schot van KDB en de kopbal van Haaland op een voorzet van de Rode Duivel was net te zacht. Kopenhagen had last met De Bruyne en had veel fouten op hem nodig.

Ook Jérémy Doku toonde zich overigens. De dribbelkont startte nochtans op de bank, maar mocht na zeventien minuten de geblesseerde Grealish al komen vervangen. De flankaanvaller was iets minder flitsend dan we van hem gewend zijn, maar hij hield wel telkens de bal goed bij en verschalkte met een plaatsbal nog bijna Grabara.

De controle van City en het aandringen in het slot leverde uiteindelijk toch nog de 1-3 op. Opnieuw dankzij een assist van De Bruyne. Dit keer was Foden de afwerker van dienst. Zo wordt het voor Kopenhagen wel heel moeilijk in de terugwedstrijd in het Etihad Stadium over enkele weken. Zeker als De Bruyne dan ongetwijfeld nog meer in vorm is...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Invaller Jérémy Doku hield telkens goed de bal bij.© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer