Ongeval

Noodlottig ongeval op E313: twee mannen uit Auvergne waren onderweg met oldtimer mobilhome

© TP

Hasselt -

De 54-jarige Fransman die dinsdagavond verongelukte op de pechstrook van de E313 in Hasselt was samen met de bestuurder van de mobilhome onderweg. Toen die laatste in panne viel, wilde het slachtoffer kijken wat er aan de hand was en liep het fout. Een verkeersdeskundige bekijkt wat er precies gebeurde.

Olivier Simons/Mireille Maes

De twee mannen, beiden afkomstig uit Bellerive-sur-Allier in de Auvergne, hadden er in Hasselt al een rit van minstens 800 km opzitten toen de bestuurder van de mobilhome merkte dat er iets mankeerde aan de remmen. Het voertuig heeft een dikke 20 jaar op de teller. De takelwagen reed er achter om indien nodig bijstand te leveren. En dat gebeurde dus dinsdagavond op de pechstrook van de E313 richting Lummen. Toen de Fransman aan de kant van de vangrail het voorwiel aan het controleren was, liep het gruwelijk mis. De man raakte om een nog onduidelijke reden gekneld onder de mobilhome.

© TP

De hulpdiensten snelden ter plaatse en de Fransman werd nog gereanimeerd. Maar alle hulp kwam te laat en hij overleed. Zijn compagnon de route werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. De federale wegpolitie Limburg kwam ter plaatse voor de vaststellingen en sloot in eerste instantie de rechterrijstrook van de E313 af richting Antwerpen. Een verkeersdeskundige werd erbij gehaald.

© Tom Palmaers

Kop-staartbotsing

In de file die daarop ontstond op de linkerrijstrook, liep het rond 21.30 uur opnieuw fout. Er ontstond een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen. De bestuurder van het achterste voertuig, een bestelwagen, raakte daarbij gewond. Door het ongeval werd de E313 een tijdlang volledig afgesloten. Het verkeer moest de snelweg via de afrit Hasselt-West verlaten en werd omgeleid tot aan de oprit Circuit Zolder van de E314. Rond 23.30 uur kon de rechterrijstrook terug geopend worden en werd de calamiteitenroute stopgezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond 21.30 uur gebeurde er ter hoogte van het dodelijk ongeluk een kop-staartbotsing, waarbij één bestuurder gewond raakte.© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen