Ga naar de inhoud

Ook op het grootste toneel oogst statistiekenmonster De Bruyne lof: "Niemand kan een bal beter passen dan hij"

 wo 14 februari 2024 00:27
De Bruyne deelt zijn assists broederlijk uit.

Zes wedstrijden, negen keer betrokken bij een doelpunt. Kevin De Bruyne is bezig met een stormachtige comeback bij Manchester City. Een intrede door de grote poort, die hij in de Champions League nog eens extra in de verf zette. "De grootsten der aarde, staan op op de grootste podia", klonk het lovend bij zijn coach Pep Guardiola.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De comeback van Kevin De Bruyne is een onvervalst succesverhaal aan het worden.

 

Begin januari debuteerde hij na vijf maanden lang blessureleed in de FA Cup meteen met een assist. Bij zijn eerste speelminuten in de competitie scoorde en assisteerde hij eveneens, en ook bij zijn terugkeer in de Champions League was hij meteen van goudwaarde voor City.

 

"De grootste voetballers der aarde, staan op op de grootste podia. En dat heeft Kevin De Bruyne vandaag gedaan. De knock-outfase van de Champions League is nu eenmaal het moment van de waarheid", loofde Pep Guardiola zijn pupil.

Ik voel me goed en mijn niveau is op dit moment aanvaardbaar.

Kevin De Bruyne

Alsof hij nooit weg geweest is, gidste De Bruyne zijn ploeg tegen Kopenhagen met - jawel - opnieuw een goal en een assist naar een 1-3-overwinning. KDB heeft na amper zes wedstrijden alweer een voet in negen doelpunten van Manchester City.

 

"Er is gewoon geen betere speler ter wereld in het passen van de bal dan Kevin De Bruyne", klonk het ook vol lof bij zijn ploeggenoot Phil Foden.

 

Zelf bleef De Bruyne er allemaal zeer koeltjes onder. "Ik begin er stilletjes weer doorheen te komen, hé", vertelde De Bruyne na zijn uitstekende wedstrijd immer bescheiden.

 

"Ik voel me goed en mijn niveau is op dit moment aanvaardbaar. Het zijn een lange vijf tot zes maanden geweest, maar ik ben gewoon blij dat ik het team weer kan helpen winnen."

Gerelateerd: