Dieter Coppens gaat voor nieuw VRT-programma op reis met jongeren die worstelen met mentaal welzijn

Presentator Dieter Coppens maakt voor VRT1 een nieuw reisprogramma, samen met acht jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door VRT. Het programma wordt later dit voorjaar opgenomen voor uitzending in 2025.

Na "Down the road" kruipt Dieter Coppens opnieuw in de rol van reisbegeleider voor een groep jongeren, al is het opzet van zijn nieuwe programma wel anders. Acht jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid gaan onder zijn leiding als vrijwilliger aan de slag in een buitenlands reservaat, waar wilde dieren in nood opgevangen worden.

Als natuur- en dierenliefhebber is Coppens vertrouwd met de positieve impact die het buitenleven kan hebben op je mentale gezondheid. De jongeren zelf willen weg van hun dagelijkse realiteit alles op een rijtje zetten. Ze hopen steun en troost te vinden bij elkaar en bij de dieren die ze helpen.

Met dit nieuwe programma willen de 8 deelnemende jongeren de thematiek van mentaal welzijn bij hun leeftijdsgenoten op de kaart zetten. Ze hopen op meer begrip rond mentale gezondheid en ze willen andere jongeren stimuleren om hulp te zoeken als het moeilijk gaat.

Het programma heeft voorlopig nog geen titel en moet nog opgenomen worden. Dat zal in het voorjaar gebeuren voor uitzending in 2025 op VRT 1. Het wordt een productie van Roses Are Blue, het productiehuis dat samen met Coppens ook al "Down the road" en "Restaurant misverstand" heeft gemaakt.

Meest gelezen