In de Anderlechtse wijk Peterbos zwaaien drugsbendes de plak.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Anderlechtse wijk Peterbos zwaaien drugsbendes de plak. © Marc Baert

ONZE OPINIE. “No-gozones in Brussel waar drugsmaffiosi de plak zwaaien, raken de kwetsbare burgers het eerst”

“De Brusselse wijk Peterbos in Anderlecht is een no-gozone. Een mini-Marseille. Drugsbendes zwaaien er de plak. Het is een complex probleem dat je niet enkel met meer politie oplost”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Maar de politie moet wel hard ingrijpen. Want een overheid die de controle lost, laat eerst en vooral de zwakkere burgers in de kou staan.”

27 reacties

  • liliane bervoet

    2 maanden geleden
    Het zijn de Brusselaars die hun bestuur kiezen . Zegt dat niet genoeg ?
  • Marc Baeyens

    2 maanden geleden
    Wat is Brussel toch een veilige stad, op alle gebied ... Waar socialisten heersen is het chaos troef. De war on drugs zal ooit hier moeten worden ingezet nadat zij (de sossen) zullen zijn verdreven.
  • Terry Geerts

    2 maanden geleden
    Het blijft in deze opvallend stil langs de kant van onze ministers. Iemand al een reactie van Verlinden (CD&V) Gehoord? En waar blijft onze tafelspringer Van Tigchelt? Gaat hij dit ook oplossen met AI. Deze stilzwijgendheid toont nogmaals het onvermogen en de onbekwaamheid aan van onze politici.
  • Patrick Van Overmeire

    2 maanden geleden
    An Schellekens het is niet de cannabis die een probleem zijn het is de chemische drug en hard drugs en Nederland heeft ook veel problemen zoals Duitsland ook waar no go zones zijn dus de oplossing is het niet.
  • Eric Bex

    2 maanden geleden
    Dat sommigen hier nog denken dat de politie haar werk niet doet, dat is de waarheid geweld aandoen. Ga daar maar eens als politieagent uw leven riskeren voor een beperkt loon. Veel respect voor hen !