Hulpdiensten verbaasd: dakloze man zit tien uur lang vast in metersdiepe holte onder roltrap in Brussels metrostation

De man had zich via een spleet van ongeveer 35 cm naar binnen gewurmd.© Brandweer Brussel

De Brusselse brandweer heeft dinsdagavond een dakloze man moeten redden die geklemd zat in een holte in het metrostation Naamsepoort. De man zat op een diepte van een zevental meter in een holte onder een roltrap en zat er naar eigen zeggen sinds 8 uur dinsdagochtend.

amg,mts
Bron: Belga, eigen berichtgeving

“De hulpdiensten werden ter plaatse gestuurd en na lang zoeken en een telefonisch contact met de Spaanssprekende persoon, werd hij gelokaliseerd”, klinkt het bij de brandweerwoordvoerder. “De man bevond zich op een diepte van een zevental meter in een holte onder een roltrap. Hij had zich via een spleet van ongeveer 35 cm naar binnen gewurmd.”

“In de opening was een koord aanwezig, wat doet vermoeden dat de holte vaker gebruikt wordt”, aldus de woordvoerder. “De dakloze had echter niet meer de nodige kracht om op eigen houtje naar boven te kruipen en deed dus een beroep op onze diensten. Onze RISC-ploeg (Rescue in Safe Conditions, nvdr.) werd ingeschakeld om de onvoorzichtige man te ontzetten. Naar eigen zeggen was hij daar al ‘gevangen’ sinds acht uur ’s morgens. Gelukkig had hij een gsm om de hulpdiensten te alarmeren.”

De man hield aan het incident enkele schaafwonden over, maar weigerde zich te laten overbrengen naar het ziekenhuis voor onderzoek en verzorging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen