Oekraïne zegt dat het een Russisch schip in Zwarte Zee heeft doen zinken met droneaanval

Het Oekraïense leger heeft gezegd dat het een groot landingsschip van de Russische marine heeft vernietigd in de Zwarte Zee. Het zou gaan om een aanval van marinedrones, dat zijn onbemande zeevaartuigen. Rusland weigert te reageren op de berichten.

Berichten op Telegram van het Oekraïense leger spreken over een succesvolle aanval op de "Tsezar Koenikov" in de Zwarte Zee, vlak bij het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim. Daar ligt een deel van de Zwarte Zeevloot van Rusland.

Diezelfde berichten spreken over een aanval met onbemande zeevaartuigen op het landingsschip.  Zo'n schip wordt gebruikt om troepen en voertuigen aan land te brengen. De marinedrones zouden gaten hebben geschoten in de zijkant van het schip, waarna het zou gezonken zijn.

BEKIJK - Het Oekraïense leger heeft beelden gedeeld van de aanval:

Videospeler inladen...

Een schip van dit type kan 87 bemanningsleden tellen en 240 militairen vervoeren, maar het is niet duidelijk hoeveel mensen aan boord waren. Het is onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Rusland weigert te bevestigen dat het schip is vernietigd. Ze melden enkel dat ze afgelopen nacht 6 Oekraïense drones hebben neergeschoten boven de Zwarte Zee.

Het is al de 2e keer in 2 weken dat Oekraïense troepen zeggen een Russisch schip te hebben vernietigd. Vorige week publiceerden ze een video waarin drones het schip "Ivanovets" hadden aangevallen.

Meest gelezen