Ahold Delhaize-CEO Frans Muller ziet ‘bemoedigende resultaten’ bij verzelfstandigde Belgische Delhaize-winkels

Vakbondprotest tegen de verzelfstandiging in Asse | Foto: Getty/Belga

De overdracht van Belgische Delhaize-winkels aan zelfstandige uitbaters begint volgens moederbedrijf Ahold Delhaize “bemoedigende resultaten” op te leveren. Dat zegt het Belgisch-Nederlandse retailconcern bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het zijn 128 supermarkten niet langer zelf wil uitbaten. De beslissing om zelfstandige ondernemers in te schakelen, leidde tot een hevig sociaal conflict. Intussen ondertekende de directie contracten met zelfstandigen voor 107 van de 128 winkels.

“We beginnen bemoedigende resultaten te zien, met versnellende vergelijkbare winkelomzet en een stabiliserend marktaandeel in de overgedragen winkels”, zegt Ahold Delhaize-CEO Frans Muller over de operatie.

Omzetdaling in de VS

De hele Ahold Delhaize-groep boekte in het vierde kwartaal 23,02 miljard euro omzet. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten was dat een toename met 1,9 procent tegenover een jaar eerder. In Europa steeg de omzet met 7,5 procent tot 9,2 miljard euro, in de Verenigde Staten was er een daling met 1,5 procent tot 13,8 miljard euro.

Aandeelhouders kunnen rekenen op een hoger dividend. Het management stelt voor om 1,1 euro per aandeel te betalen, 4,8 procent meer dan een jaar eerder.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content