Verdachte in zaak-Maddie McCann staat terecht voor verschillende verkrachtingen

De 47-jarige Duitser Christian Brückner, die ook verdacht wordt in de zaak van de ontvoering van Madeleine McCann, staat vanaf vrijdag terecht in Braunschweig voor verkrachting en seksueel misbruik. Zijn advocaat liet al weten dat zijn cliënt zal zwijgen, “maar dat wil niet zeggen dat hij iets te verbergen heeft”.

wver, tg
Bron: BELGA

In Braunschweig, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, zal Brückner zich moeten verantwoorden voor drie gevallen van zware verkrachting en twee gevallen van seksueel misbruik van kinderen. Hij zou de feiten hebben gepleegd tussen eind december 2000 en juni 2017 in Portugal. Een van die feiten, op een 10-jarig Duits meisje, gebeurde in april 2007, kort voor de verdwijning van Maddie.

LEES OOK. Kroongetuige die voor doorbraak zorgde in zaak-Maddie McCann, tipte politie al in 2008: “Maar er gebeurde niets”

De Duitse politie verdenkt Brückner sinds 2020 van de ontvoering en moord, in mei 2007, op de toen driejarige Maddie, die met haar ouders op reis was in de Algarve. De man is een veroordeelde pedofiel en leefde in 2007 in de Algarve. Hij ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning van Maddie. Sinds hij in de zaak genoemd werd, bleef justitie discreet over de rol van de man. 

Bewijzen van zijn betrokkenheid zijn er echer niet gevonden. Zo is er onder meer gedregd in een maar in de buurt waar hij logeerde. Maar zonder resultaat.

72-jarige vrouw

Formeel is hij in de zaak-Maddie dus (nog) niet in beschuldiging gesteld, maar het onderzoek in dat dossier ligt aan de oorsprong van het proces dat vrijdag van start gaat. “Zonder het onderzoek naar Maddie zouden deze vermoedelijke misdaden nooit aan het licht zijn gekomen”, aldus een woordvoerder van het parket in Braunshweig.

Brückner staat nu terecht voor onder meer de verkrachting van de Ierse vrouw Hazel B. (toen 20) in Praia da Rocha (Portugal) in 2004. Dat is op ongeveer 30 kilometer van Praia da Luz, waar Madeleine McCann op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement van haar ouders verdween.

Ook wordt hij beschuldigd van nog twee verkrachtingen en twee gevallen van seksuele intimidatie van minderjarigen. De identiteit van niet alle slachtoffers is bekend. Twee getuigen zeggen dat ze videobeelden hebben gezien waarop de verdachte onbekende vrouwen misbruikte.

Brückner zit momenteel een straf van zeven jaar uit voor nog een andere verkrachting, die van een 72-jarige Amerikaanse vrouw, ook in Portugal.

Friedrich Fülscher, advocaat van de beklaagde, liet al weten dat zijn cliënt niet van plan is om mee te werken en te antwoorden op vragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer