Ga naar de inhoud

Dit is de laatste Mercedes waar Lewis Hamilton mee racet: "Het voelt surreëel"

 wo 14 februari 2024 12:01
Dit is de Mercedes W15.

Mercedes heeft de zwarte pagina omgeslagen, letterlijk dan. Voor het F1-seizoen 2024 kleurt de neus van hun gloednieuwe bolide - de W15 - opnieuw zilver. "Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen", zei George Russell.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De "zilverpijl" is terug. Als voorlaatste F1-team heeft Mercedes zijn nieuwe wagen voorgesteld en de zilverkleurige neus springt meteen in het oog. Grijpt de Duitse renstal na een jaartje in het zwart zo terug naar de succesjaren?

 

Dat is alvast de hoop van teambaas Toto Wolff. Mercedes eindigde vorig seizoen wel als 2e in het constructeurskampioenschap, maar de kloof met kampioen Red Bull bedroeg maar liefst 451 punten.

 

"Er bestaan geen mirakels in deze sport", stelde Wolff. "Maar onze ambitie is sterk. We willen een solide seizoen rijden met een betrouwbare wagen."

 

Het woord wereldtitel viel evenwel geen enkele keer tijdens de voorstelling. Ook Toto Wolff beseft dat Red Bull niet zomaar teruggehaald kan worden. "In 2022 hadden we het helemaal verkeerd met de nieuwe regels", zei hij.

 

"Als je over 10 jaar terugkijkt, lijken een 3e en 2e plaats in het constructeurskampioenschap niet slecht na 8 wereldtitels op een rij. Maar dat klopt niet als één rijder bijna alle races wint."

 

Wat is dan wel het doel van Mercedes in 2024? "We willen onze positie tegenover Ferrari en McLaren bevestigen", aldus Wolff. "Maar we willen ook weer vooraan raken. We houden wel van een uitdaging."

We hebben hard gewerkt en ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen.

George Russell

2024 wordt ook het laatste seizoen van 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton bij de Duitse renstal. "Het is emotioneel", zei de Brit, die na 12 seizoenen overstapt naar Ferrari in 2025. "Het voelt surreëel."

 

Voor het overige hield de recordkampioen zich opvallend op de achtergrond tijdens de voorstelling. Ploegmaat George Russell, die in 2025 de ster van het team moet worden, eiste dan maar de schijnwerpers op.

 

"We hebben hard gewerkt en ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen", zei de 25-jarige Brit. "Ik kon er vannacht zelfs niet van slapen. De spanning liep hoog op."

 

"Ik heb wel een idee van welke verbeteringen we hebben doorgevoerd, maar je weet niet wat de rivalen hebben gedaan. Iedereen wacht vol spanning af, maar ik heb er vertrouwen in."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: