De nieuwe bevelhebber van het Oekraïense leger Oleksandr Syrsky (centraal op de foto) en de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov (links).
Volledig scherm
De nieuwe bevelhebber van het Oekraïense leger Oleksandr Syrsky (centraal op de foto) en de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov (links). © AFP

Nieuwe Oekraïense legerchef spreekt van “extreem moeilijke” situatie aan het oostfront

updateDe nieuwe bevelhebber van het Oekraïense leger Oleksandr Syrsky en de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov hebben de neteligste zones van het oostfront bezocht. Ze noemen de situatie op het terrein “extreem complex en gespannen”.

22 reacties

  • Eddy Goris

    2 maanden geleden
    2025 zijn wij aan de beurt...
  • Youssef Graidia

    2 maanden geleden
    Hoog tijd om de realiteit in te zien. Deze oorlog is er weer eens eentje van de VS omwille van geopolitieke belangen en Europa heeft daar totaal geen belang bij, wel integendeel want de economie lijdt daaronder en zoals altijd zijn de vluchtelingen weeral voor Europa. alles is alleen maar duurder en onzeker geworden en dan vooral de energieprijzen. De enige oplossing is er alles aan te doen om de oorlog te stoppen. Dat Rusland een bedreiging vormt voor de NAVO? Eerder andersom medunkt.
  • haagen marcel

    2 maanden geleden
    Er wordt door onze politici en generaals gesproken alsof het stratego is. Maar ieder uur sneuvelen er aan beide kanten soldaten die een familie achterlaten. Wie durt deze waanzin te stoppen voor een lap grond waar niemand 2 jaar geleden van had gehoord en nu plots van groot stratigisch belang is.
  • Bart Meers

    2 maanden geleden
    navo is niks zonder USA
  • Jean Donny

    2 maanden geleden
    Als puntje bij paaltje komt zal de NAVO het tegen een gerodeerde Russische oorlogsindustrie en leger dienen op te nemen.