"Hallucinant". "Onaanvaardbaar." "In 40 jaar nog nooit meegemaakt". De reacties zijn niet mild.
Volledig scherm
"Hallucinant". "Onaanvaardbaar." "In 40 jaar nog nooit meegemaakt". De reacties zijn niet mild. © Photo News

"Wat er op tafel ligt, is hallucinant": onderhandelingsnota van Vlaamse regering rond boerenoverleg gelekt

De natuur- en milieuorganisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu (BBL) zijn niet te spreken over wat er op tafel ligt in het overleg tussen de Vlaamse regering en de grote landbouworganisaties. De inhoud van de onderhandelingsnota staat volgens de organisaties haaks op de afspraken in het regeerakkoord en op het natuur- en milieubeleid, dreigt net extra problemen te creëren voor de boeren en zal uitmonden in juridische veroordelingen.

123 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 maanden geleden
    oswald billiet, Europa legt een stikstofnorm op. De betrokken ministers van de Europese landen nemen vervolgens maatregelen om die norm te behalen. In Vlaanderen gaat het om de boeren (80% van de stikstof) en de industrie (9%). Demir pakt de boeren geen 9 maar wel 40 maal zo hard aan als de industrie. Vermenselijken zegt u? Boeren zijn hardwerkende Vlamingen. De industrie is de elite (Voka en consoorten zoals Ineos). Demir slaat met haar opnieuw falend decreet de boeren en zalft de industrie.
  • Johan Snauwaert

    2 maanden geleden
    de verkiezingen naderen men gaat weer van alles beloven om stemmen te halen men is bang dat stemmen anders naar het VB gaan
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    De Vlaamse regering kan stoer doen maar loopt vast op de Europese regelgeving. Tenzij ook deze regering dat landbouwbeleid zou veroordelen en een eigen weg gaan. Het Europese landbouwbeleid is te technisch wegens te veel technocratische inbreng. Dat ondervinden de betrokkenen, en dat zijn de boeren zelf en niet alleen in Vlaanderen. Dit beleid zou dringend moeten " vermenselijkt" worden.
  • Willy Masson

    2 maanden geleden
    Iedereen weet dat Natuurpunt een afdeling is van groen, alleen de politiek weer niet. Geldkraan dicht draaien.
  • Christine Laevers

    2 maanden geleden
    Ook Natuurpunt en de Bond Beter Leefmilieu moeten water in hun wijn doen. Het is van het allerhoogste belang dat elk Europees land zijn voedselproductie en economie veilig stelt. Meer dan ooit, gezien de neerwaartse spiraal qua wereldpolitiek. Ik ben nog groener dan NP en BBL bijeen. Gedaan met dit luxe romantisme.