© gvb

Mina Peeters viert honderdste verjaardag: “Oude spreuken en liedjes, dat is genieten”

Pelt

Op 13 februari mocht Mina Peeters uit het Herent in Pelt haar 100ste verjaardag vieren. Mina Philomena Peeters werd geboren op 13 februari 1924 in Grote-Brogel in een gezin van 13 kinderen. Met haar ouders verhuisde ze aanvankelijk naar Kaulille in Bocholt, om vervolgens neer te strijken in een boerderij in het Herent. Ze trouwde met Jozef Vaesen die in september 1999 is overleden. Samen hebben ze 8 kinderen, 19 kleinkinderen en 19 achterkleinkinderen. Mina ontfermde zich over het huishouden. Na het overlijden van ‘pa’ bleef ze alleen wonen, maar ze kan rekenen op veel bezoek van haar kinderen en kleinkinderen.

Met hun steun woont ze nog altijd in het ouderlijke huis. “Ze is nog helder van geest, en geniet van te vertellen over de goede oude tijd”, laat haar familie weten. “Oude spreuken en liedjes van toen, daar geniet ze van. We horen haar graag vertellen. En het geloof is heilig voor haar, daar put ze veel kracht uit.” Ook kan ze ’s avonds nog genieten van een borreltje porto of advocaat. “Moeke is liefdevol, moedig en bezorgd, maar vooral dankbaar.”

Mina kreeg bezoek van Pelts burgemeester Dennis Fransen. Hij overhandigde haar niet alleen een cadeau namens het gemeentebestuur maar ook de felicitaties van koning en koningin. (gvb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer