Quincy Promes op een training van het Nederlands elftal / Een lading cocaïne die in beslag werd genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Quincy Promes op een training van het Nederlands elftal / Een lading cocaïne die in beslag werd genomen. © Pim Ras Fotografie / Parket Antwerpen

Van gevierd Ajax-speler tot drugscrimineel: topvoetballer krijgt zes jaar cel voor invoer cocaïne via Antwerpse haven

De voormalige speler van Ajax en ex-international van het Nederlandse elftal, Quincy Promes (32), moet zes jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij de invoer van twee partijen drugs in de haven van Antwerpen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten. De Nederlander was in 2020 zelf in de Antwerpse haven aanwezig om de uithalers aan te sturen, maar zit ondertussen in veiligere oorden.. En verdient hij nog altijd goed zijn boterham als profvoetballer.

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”
    PREMIUM

    Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”

    Er is een tekort van 500 politiemensen in de provincie Antwerpen. Daarom organiseerde de politie met steun van de provincie een jobdag op de Campus Vesta in Ranst waar toch zo’n 750 geïnteresseerden op intekenden. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ook bij de politie. Met een jobdag als deze kan je de vele facetten van de job tonen”, zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt, die ook even langs kwam.
    Antwerpen