Ga naar de inhoud

Ivan De Witte verdedigt keuzes AA Gent: "Financieel gezond worden, was onze prioriteit"

 wo 14 februari 2024 15:32

AA Gent verkocht in de winterstop voor bijna 50 miljoen aan spelers, maar voor die transfers lijkt het op het veld een prijs te moeten betalen, waardoor het nu de Champions' Play-offs dreigt te missen. De supporters morren, Ivan De Witte probeert de gemoederen te bedaren.

De voorbije weken stuurde KAA Gent ofwel trainer Hein Vanhaezebrouck in de vuurlinie ofwel manager Michel Louwagie. In de marge van de Europese match tegen Maccabi Haifa kon Sporza ook voorzitter Ivan De Witte spreken. Hoe heeft hij de periode sinds Nieuwjaar beleefd?

 

"Gemengde gevoelens. Ik ben blij dat we de financiële situatie van de club in evenwicht hebben gebracht. Dat is goed nieuws als je het vergelijkt met de situatie bij andere Belgische clubs."

 

"Dat heeft misschien een beperkte weerslag gehad op het team", geeft De Witte toe. "Maar dat is geen reden om sportief minder ambities te hebben."

 

De Witte heeft dan ook geen spijt van de transferkeuzes die in januari zijn gemaakt. "Nee, ik ben ervan overtuigd dat we de juiste weg hebben gevolgd."

 

"De beslissing om financieel gezond te blijven was voor ons de prioriteit. Clubs die dit niet doen, worden vroeg of laat geconfronteerd met zichzelf."

Ik heb geen spijt van onze beslissingen. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste weg hebben gevolgd.

Ivan De Witte

Ambities blijven behouden: "Veel geloof en enthousiasme"

AA Gent mag er dan plots helemaal anders uitzien, toch vindt Ivan De Witte niet dat de ambities hierdoor bijgesteld moeten worden.

 

"Ik vind dat we nog altijd met veel enthousiasme en vooral veel geloof naar de volgende matchen moeten toeleven."

 

Is ook coach Hein Vanhaezebrouck hiervan doordrongen? Die gaf afgelopen weekend een gelaten indruk.

 

"Ik denk dat hij nu al weer vol adrenaline en energie zit om de volgende wedstrijden vol geloof aan te pakken."

 

Een extra donderpreek van De Witte voor de spelers hoeft dan ook niet. "Ik ben vorige week al in de kleedkamer geweest. Dat mag je niet te veel doen, anders heeft het geen zin."

 

"Je kunt ook moeilijk zeggen dat er tegen Cercle Brugge geen inzet was. Veel inzet, maar ook veel pech."

Gerelateerd: