De regering van Jan Jambon heeft heel wat kilometers op de teller.
Volledig scherm
De regering van Jan Jambon heeft heel wat kilometers op de teller. © BELGA

Vlaamse ministers rijden in vier jaar bijna 2 miljoen kilometers met hun dienstwagens: deze minister spant de kroon

De ministers van de Vlaamse regering hebben vorig jaar met hun dienstwagens 513.213 kilometer afgelegd. Minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) spant de kroon met 112.000 kilometer op de teller. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA).

57 reacties

  • Philip De Smet

    2 maanden geleden
    Neem het openbaar vervoer, dan zullen ze misschien in zien dat er inspanningen bij het openbaar vervoer noodzakelijk zijn.
  • Christine Van Der Stocken

    2 maanden geleden
    Vliegen en rijden..... Wanneer zitten ze eigenlijk nog op hun bureau om te werken ???? Zou ook heel wat kostenbesparend zijn
  • Guido Sarazin

    2 maanden geleden
    de ministers die ons willen verplichten elektrisch of met het openbaar vervoer te rijden, bewijzen hier eigenlijk dat deze niet altijd het ideale vervoermiddel is, zeker niet als je veel kilometers moet afleggen.
  • Arne Van Gheluwe

    2 maanden geleden
    Dat zijn dan de ministers van de Vlaamse regering. Voor alle duidelujkheid, geen sossen en geen groenen. De ministers van de federale ´Vivaldi´ regering kunnen geen benzine of hybridewagens meer krijgen.
  • Dany Voorspoels

    2 maanden geleden
    Beter het voorbeeld geven ministers, rij ook elektrisch. De burgers maar aansporen maar zelf het negeren. Wie geloofd deze regering nog?
  1. Zijn dienstwagens van Vlaamse ministers te duur? “Rijdend kantoor dat 100.000 kilometer per jaar doet, dat lukt niet met 2pk’tje”
    PREMIUM

    Zijn dienstwa­gens van Vlaamse ministers te duur? “Rijdend kantoor dat 100.000 kilometer per jaar doet, dat lukt niet met 2pk’tje”

    Als politici in crisistijden overwegen om loon in te leveren, komt PVDA met een voorstel om extra te besparen: het wagenpark inkrimpen. De partij blijft hameren op het feit dat het gros van de Vlaamse ministers met leasewagens rijdt die de overheid maandelijks meer dan 2.000 euro kosten. “Marktconforme prijzen voor wie veel kilometers doet met merken zoals Mercedes, BMW en Volvo”, nuanceren auto-experts.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”