© AP

Supporters Eintracht Frankfurt moeten zich in Brussel aan strenge maatregelen houden

Eintracht Frankfurt zal donderdag tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Union in het Lotto Park door 1.200 fans aangemoedigd worden. Die hebben zich aan strenge maatregelen te houden. Vorig seizoen kwamen de Duitse fans al eerder in opspraak, dat wil de club nu vermijden.

Sam Vergauwen
Bron: BELGA

Voor de wedstrijd voerde Frankfurt een combiregeling in. De Duitse fans mogen dus niet individueel naar het stadion trekken. Op de wedstrijddag is er een georganiseerde transfer. Buiten de wedstrijduren is de gemeente Anderlecht van woensdag tot vrijdagochtend verboden terrein voor de Frankfurt-fans en die maatregel kan naar andere delen van de stad Brussel uitgebreid worden. Dat meldde de club in een officieel persbericht.

“Wie zich hier niet aan houdt, kan tot 24 uur in hechtenis genomen worden”, waarschuwde Eintracht dinsdag op zijn website. We raden ook sterk af om zonder ticket naar België af te reizen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fanatieke aanhang

Eintracht Frankfurt is beducht om zijn harde supporterskern. Vorig seizoen werd bij Champions League-wedstrijden in Marseille en Napels de bewegingsvrijheid van de fans ook aan banden gelegd, maar kwam het toch tot gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende fans. Een jaar eerder slaagden zo’n 30.000 fans van ‘Die Adler’ erin om voor een kwartfinale in de Europa League het Camp Nou van Barcelona te kapen door tickets te bemachtigen die voor Spaanse supporters bestemd waren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer