Sport Darts

Belgian Darts Open zonder Huybrechts, Baetens en Vandenbogaerde: drietal kan zich niet plaatsen voor dartstoernooi in Wieze

Binnen drie weken gaat de Belgian Darts Open in Wieze van start. Helaas met maar twee landgenoten. Kim Huybrechts, Andy Baetens en Mario Vandenbogaerde konden zich niet kwalificeren. De Decker plaatste zich wel, Van den Bergh had sowieso een ticket.

Sam Vergauwen

Dimitri Van den Bergh moest zich als nationale nummer 1 geen zorgen maken. Zijn ticket voor het grootste darttoernooi in België lag al even klaar. De anderen moesten nog vol aan de bak in het Engelse Wigan op de Tour Card Holder Qualifiers. In een Belgisch onderonsje klopte Mike De Decker (PDC-39) Mario Vandenbogaerde (PDC-100) met 6-4. Landgenoot Kim Huybrechts moest het onderspit delven tegen Jeffrey de Zwaan. Ook Andy Baetens (PDC-94) wist zijn Nederlandse tegenstander Danny van Trijp niet uit te schakelen.

De Decker haalde opnieuw een hoog niveau© Getty Images

De Decker moest drie matchen winnen om zich te plaatsen. Na Vandenbogaerde kon hij ’The Wizard’ Simon Whitlock (PDC-45) verslaan, waarna Wessel Nijman (PDC-102) met 6-5 werd ingeblikt. Een straffe prestatie, want vroeger waren er 24 plekken per toernooi. Nu nog slechts tien. De Mechelaar plaatste zich trouwens ook voor de German Grand Prix in München. Ook daarvoor moest De Decker drie matchen winnen. Dat lukte tegen de Pool Radek Szaganski, met 6-5, de Engelsman Chris Landman, met 6-3, en de Nederlander Martijn Dragt, met 6-2.

Luke Littler met vuurdoop

Dartsensatie Luke Littler (PDC-30) kon zich niet plaatsen voor de German Grand Prix, maar zal in Wieze wel zijn debuut op de European Tour maken. De zeventienjarige Engelsman nam in de eerste kwalificatieronde voor het Belgian Open met 6-0 revanche op Szaganski, die hem een dag eerder verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld had op het Players Championship 2. Voor het toernooi in München werd de vicewereldkampioen in de voorlaatste kwalificatieronde met 6-5 uitgeschakeld door de Welshman Jim Williams (PDC-40).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer