Er woedt een drugsoorlog in onze hoofdstad. We spraken onder meer met meester Brian Stuckens (links) en korpschef Jurgen De Landsheer (rechts) over het fenomeen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er woedt een drugsoorlog in onze hoofdstad. We spraken onder meer met meester Brian Stuckens (links) en korpschef Jurgen De Landsheer (rechts) over het fenomeen. © ID/ Mine Dalemans / Marc Baert

Alles wat je moet weten over de Brusselse drugsoorlog in zes vragen. “11-jarige kinderen worden ingezet om te dealen”

Alweer een dode in onze hoofdstad, deze keer afgemaakt met een riot gun, en alweer hangt de geur van het drugsmilieu eraan vast. Het is een gevecht op leven en dood in ‘la BXL’: Van een intimiderend schot in de lucht tot een regelrechte fusillade. Hoe kon het zover komen en wat valt er te winnen met deze oorlog? We doorzochten de loopgraven van de drugsoorlog en legden zes vragen voor aan de experts: “Voor een paar honderd euro heb je al een vuurwapen”

44 reacties

  • LUC VAN DEN ABBEELE

    3 maanden geleden
    Wordt iedereen nu wakker? Gewoon naar de televisie kijken. In Niveau 4 wordt het Belgisch systeem al lang bloot gelegd. Illegale jongeren zonder papieren die jaren OCMW steun blijven krijgen. Zelfs al staan ze bekend als dealers.
  • Jozef Weyts

    3 maanden geleden
    Waar vraag is, is aanbod. Zolang de vraagkant niet aangepakt wordt, is het dweilen met de kraan open…. Waarom laten we druggebruiker geen serieuze boetes betalen? Als hierdoor de vraag afneemt, zal het niet langer lonen om te dealen.
  • Franky Braeckman

    3 maanden geleden
    Als ik het goed begrijp zit het probleem dus voor 80% bij illegale buitenlanders of Belgen van vreemde origine welke hier oorlog voeren. Als ik naar het programma niveau 4 kijk dan zie ik dat de politie van Brussel meer dan zijn werk doet met het risico voor eigen leven. Als bepaalde Noord Afrikaanse landen deze criminelen niet willen terugnemen waarom geeft Belgie en Europa dan nog zoveel geld aan deze landen.
  • johan deseck

    3 maanden geleden
    Als je in de Filipijnen drugs deald denk je tweemaal na eer je eraan begint. Als ze je oppakken weet je niet wanneer je weer vrij komt. Hier lpoen ze gewoon na enkele uren weer op straat en doen ze leuk verder. Graag ander beleid.
  • Bart Vermeulen

    3 maanden geleden
    Voor burgers o zo streng en brave burgers graag willen bedoeten, maar voor politie in Brussel heb ik wel respect.