Indra Van den Berghe met haar papa: “Mijn papa had zelf een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik was het aan hem verplicht om die klacht in te dienen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Indra Van den Berghe met haar papa: “Mijn papa had zelf een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik was het aan hem verplicht om die klacht in te dienen.” © ID/ Nick Verhaeghe

Indra (24) dient klacht in na “onderzoek van drie keer niks”: “Was zelfmoord van papa misschien moord?”

Indra Van den Berghe (24) heeft een klacht wegens moord ingediend nadat haar vader dood teruggevonden werd in een geparkeerde auto. Op en naast de passagierszetel stonden twee gasflessen. Alles wees op zelfmoord. Het parket gaf het lichaam van Johan Van den Berghe (57) uit Knokke nog dezelfde dag vrij voor crematie. Nu blijkt dat de gaskranen niet open stonden en de bewusteloze man deze na het inhaleren zéker niet zelf kan hebben dichtgedraaid. Indra doet bij ons haar verhaal: “Het idee dat papa misschien werd vermoord: ik lig daar wakker van.”

24 reacties

  • Danny Janssens

    3 maanden geleden
    Er valt veel te zeggen over de manier waarop werd onderzocht , of net niet werd onderzocht. Grove nalatigheid is het minste wat je kunt bedenken. En of je gelijk hebt Indra om klacht in te dienen. Hopelijk krijg je je antwoorden op vele vragen.
  • ghislain lefever

    3 maanden geleden
    Zelfmoord of niet. Grove nalatigheid van het gerecht. In zulke omstandigheden dient er minimum een toxicologisch onderzoek te gebeuren en de omstandigheden nauwkeurig te worden onderzocht. Erg slap van het gerecht! Wat met een afscheidsbrief? Wat met de plannen die hij maakte? Wie vroeg zo een vlugge crematie aan? Wat staat er op de overlijdingsacte: verdachte dood? Indra vraagt terecht duidelijkheid! Auto en flessen zo vlug vrijgegeven: wie heeft dat beslist, op wiens aanvraag?
  • Lucian Voinea

    3 maanden geleden
    vechten voor rechtvaardigheid is de boodschap Indra! Veel sterkte!
  • Ann Verschueren

    3 maanden geleden
    Er zou toch op zijn minst een autopsie moeten gebeurd zijn om de juiste doodsoorzaak vast te stellen. Maar het is blijkbaar niet altijd zo serieus onderzocht zoals op tv in "wetsdokters"
  • André Vanoutryve

    3 maanden geleden
    Rip voor de overledene🙏 Sterkte aan de familie en nabestaanden🍀